SOVA-training

Sova-training (sociale vaardigheidstraining)

Merkt u dat uw kind onzeker is of zou het goed zijn als hij/zij wat weerbaarder zou worden? Vindt uw kind het lastig om in een grote groep iets te zeggen of wordt het snel boos? Is het moeilijk om vrienden te maken of om 'nee' te zeggen als je eigenlijk iets niet wilt? 


Dan is de SOVA een mooi aanbod voor kinderen van 7-13 jaar. Ik ben geregistreed en gecertificeerd SOVA-trainer wat betekend dat ik deze training kan/mag geven.

Ik heb met verschillende methodes gewerkt; 
* schatjes, katjes, watjes

* Powerkidzz

* Rots en water


Uit al deze methodes gebruik ik dingen om tot een goede training te komen. Er zijn vaste thema's die aan bod komen maar ik kijk ook wat er speelt bij de kinderen in de groep en ga daar op in. Op deze manier maak ik een aabod op maat.


Pesten/gepest worden is ook een thema wat aan bod komt in de training. Ik heb door mijn ervaring geleerd dat, wanneer er met grote regelmaat gepest wordt (op school), er meer nodig is dan een SOVA voor het kind. Het is belangrijk om de school/de klas/de pesters daarbij te betrekken en dit breed aan te pakken. 


Inhoud van de bijeenkomsten

* Informatiegesprek voor ouders. Kennis maken en uitleg over de bijeenkomsten. (45 min)

* 8 bijeenkomsten van 1 uur voor de kinderen waarin iedere keer een ander thema behandeld wordt. Ieder kind krijgt zijn eigen boekje waarin hij/zij werkt. Ook zijn er soms opdrachten om thuis te oefenen. 

* Evaluatiegesprek met ouders waarin we doornemen hoe het is gegaan en of er nog iets nodig is. (45 min)


Afhankelijk van het aantal aanmeldingen stel ik een groepje samen van max. 5 kinderenGezelligheid en een fijne sfeer staan voorop! Dat is voor iedereen de basis om je vertrouwd genoeg te voelen om dingen te delen met elkaar. Verder maak ik gebruik van verschillende werkvormen; spelletjes, tekenen, uitbeelden, verhalen etc. Zo is er voor ieder kind de mogelijkheid om zich te uiten op de manier die bij hem/haar past. 


Ik geef de trainingen aan huis, valkseweg 3 te Lith. Ik maak daarbij gebruik van verschillende ruimtes, en als het weer het toe laat, de tuin. Als ik aanmeldingen heb buiten een straal van 15 km kijk ikof ik een groepje kan vormen en afhankelijk van de woonplaats, zoek ik dan een ruimte in de buurt. SOVA kan ook op school gegeven worden, informeer naar de mogelijkheden op de school van uw kind. 


Mocht u inschatten dat het voor uw kind te spannend is om in een groep deel te nemen informeer dan naar de mogelijkheden voor een individueel aanbod!

Kosten

325,- per kind excl. BTW.
Mochten we tijdens het evaluatiegesprek samen tot de conclusie komen dat er nog meer nodig is kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Copyright 2019   |   Valkseweg 3  |   5397 AP  Lith   |  06-48204382   |  info@karlijnvanheck.nl  |  www.karlijnvanheck.nl