Ouder/gezinsbegeleiding

Ouder/gezinsbegeleiding

Misschien vind je het lastig om met het gedrag van je kind om te gaan. Of je merkt dat het opvoeden je veel energie kost en dat je niet meer goed kan genieten van je kind. Soms spelen er persoonlijke dingen in je/jullie leven die aandacht behoeven. 

 

Als ouder(s) wil je dat het goed gaat met je kind maar als kind wil je ook dat het goed gaat met je ouder(s). Dat maakt dus ook dat je het niet los kan zien van elkaar, en dat vergeten we nog wel eens. Vaak zijn we als ouder(s), met de beste bedoelingen, veel gefocust op onze kinderen. Dat ze gelukkig zijn, dat ze zich goed ontwikkelen, dat ze het goed doen op school. Toch is het zeker zo belangrijk om ook als ouder(s) lekker in je vel te zitten en goed in balans te zijn. Onze kinderen kijken veel naar ons, ze leren van ons en zien hoe wij in het leven staan. Ze reageren continu op hun omgeving en laten je daarmee ook een spiegel zien. Vaak vertellen ze op deze manier waar we als ouder(s) zelf aan mogen/moeten werken. De vraag is; durf je écht goed in die spiegel te kijken? Ik kijk graag samen met je mee om op deze manier duidelijk te krijgen wat jeals ouder(s) nodig hebt om weer in je kracht te komen zodat je weer optimaal kan genieten van jekind(eren).


Soms kan het zijn dat iedereen binnen het gezin wankelt doordat er van alles speelt. Binnen een gezin reageert iedereen op elkaar, als er één beweegt, bewegen ze allemaal. Het kan dan helpend zijn om met het hele systeem naar de situatie te kijken en met elkaar helder te krijgen wat eenieder nodig heeft. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kunnen we dan een 'gezinssessie' doen. Ik gebruik daar verschillende methodes voor. We zitten dan met het hele gezin bij elkaar en gaan op een 'speelse/luchtige' manier kijken hoe iedereen tegen de huidige situatie aankijkt, wat de behoeften zijn en welk stapje ieder gezinslid daarin kan maken. Ik heb gemerkt en gezien dat dit veel op kan leveren!  


Copyright 2019   |   Valkseweg 3  |   5397 AP  Lith   |  06-48204382   |  info@karlijnvanheck.nl  |  www.karlijnvanheck.nl