Ouder/gezinsbegeleiding

Ouder/gezinsbegeleiding

Misschien vindt u het lastig om met het gedrag van uw kind om te gaan. Of u merkt dat het opvoeden u veel energie kost en dat u niet meer goed kan genieten van uw kind. Soms spelen er persoonlijke dingen in uw leven die aandacht behoeven. 

 

Als ouder(s) wil je dat het goed gaat met je kind maar als kind wil je ook dat het goed gaat met je ouder(s). Dat maakt dus ook dat je het niet los kan zien van elkaar, en dat vergeten we nog wel eens. Vaak zijn we als ouder(s), met de beste bedoelingen, veel gefocust op onze kinderen. Dat ze gelukkig zijn, dat ze zich goed ontwikkelen, dat ze het goed doen op school. Toch is het zeker zo belangrijk om ook als ouder(s) lekker in je vel te zitten en goed in balans te zijn. Onze kinderen kijken veel naar ons, ze leren van ons en zien hoe wij in het leven staan. Ze reageren continu op hun omgeving en laten je daarmee ook een spiegel zien. Vaak vertellen ze op deze manier waar we als ouder(s) zelf aan mogen/moeten werken. De vraag is; durf je écht goed in die spiegel te kijken? Ik kijk graag samen met u mee om op deze manier duidelijk te krijgen wat u als ouder(s) nodig hebt om weer in uw kracht te komen zodat u weer optimaal kan genieten van uw kind(eren) en zij van u!


Soms kan het zijn dat iedereen binnen het gezin wankelt doordat er van alles speelt. Binnen een gezin reageert iedereen op elkaar, als er één beweegt, bewegen ze allemaal. Het kan dan helpend zijn om met het hele systeem naar de situatie te kijken en met elkaar helder te krijgen wat eenieder nodig heeft.

Vaak doe ik dan een 'gezinssessie'. Ik gebruik daar verschillende methodes voor. We zitten dan met het hele gezin bij elkaar en gaan op een 'speelse/luchtige' manier kijken hoe iedereen tegen de huidige situatie aankijkt, wat de behoeften zijn en welk stapje ieder gezinslid daarin kan maken. Ik heb gemerkt en gezien dat dit veel op kan leveren!  


Copyright 2019   |   Valkseweg 3  |   5397 AP  Lith   |  06-48204382   |  info@karlijnvanheck.nl  |  www.karlijnvanheck.nl