Kindbegeleiding

Kindbegeleiding individueel

Vaak geven kinderen signalen af wanneer ze niet lekker in hun vel zitten of ergens last van hebben. Deze signalen kunnen heel verschillend zijn. Sneller boos, verdrietig, teruggetrokken, moe, weerstand enz.


Sommige kinderen kunnen goed aangeven wat hun dwars zit, anderen vinden praten lastiger. Voor u als ouder is het misschien niet altijd duidelijk wat de oorzaak is. Je kent je eigen kind het beste en dat maakt dat je ook vaak degene bent die het beste weet wat je kind nodig heeft.

Juist doordat deze connectie zo sterk is en je zo dicht bij elkaar staat kan het dat soms ook lastiger maken. Het kan dan helpen dat iemand van een afstand, op een neutrale manier, mee kan denken en wat extra ondersteuning kan bieden zodat het kind daarna op eigen kracht weer verder kan. Ondersteuning bij bijvoorbeeld:


* verlieservaring / rouwverwerking

* slaapproblemen, nare dromen

* problemen op school

* hoogsensitiviteit

* contactproblemen met andere kinderen

* onverklaarbare buik- en hoofdpijnen

* hechtingsproblemen

* weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld

* faalangst

* pesten of gepest worden

* te veel piekeren/druk in het hoofd

* druk of agressief gedrag

* scheidingsproblematiek

* angsten en/of trauma’s


In de sessies met uw kind maak ik gebruik van verschillende interventietechnieken zoals spel, tekenen, gesprekken, knutselen, verhalen en visualisaties. Afgestemd op de leeftijd, behoeften en mogelijkheden.


Het kan zijn dat we samen inschatten dat er intensievere of specialistischere hulp nodig is. Ik heb goed zicht wat het aanbod is in de jeugdhulpverlening en we zorgen dan voor een goede doorverwijzing.

Copyright 2019   |   Valkseweg 3  |   5397 AP  Lith   |  06-48204382   |  info@karlijnvanheck.nl  |  www.karlijnvanheck.nl