KIES-groep

KIES- groep (kinderen in echtscheidingssituatie)

KIES is een aanbod voor kinderen van 7-12 jaar waarvan ouders gescheiden zijn. Het maakt niet uit of dit al langer geleden is of vrij recent. Ik ben geregistreerd en gecertificeerd KIES-coach wat betekend dat ik deze training kan/mag geven.


Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Als ouders probeer je de gevolgen van de scheiding zo minimaal mogelijk te houden. Toch is een scheiding altijd een hele verandering voor kinderen. Alles wat vertrouwd voelt en bekend is wordt even onzeker en onduidelijk. Hoe fijn is het dan als je hier met andere kinderen, onder begeleiding, over kan praten! Dat er een plek is waar je even mag zeggen wat je echt denkt! Dat je merkt; Hé, ik ben helemaal niet de enige en het is helemaal niet gek dat ik me zo voel!


Met het eerste onderzoek door Ed Spruijt van de Universiteit van Utrecht, 2005, behaalde KIES een waardering van 8,5. Er zijn daarna verschillende vervolgonderzoeken gedaan waaruit blijkt dat kinderen die KIES gevolgd hebben significant minder problemen ervaren, een beter inzicht hebben in wat de scheiding voor hun betekend, minder leer/concentratieproblemen hebben en lekkerder in hun vel zitten. Wil je hier meer over lezen kijk dan op de site van KIES.

http://kiesvoorhetkind.nl


Inhoud van de bijeenkomsten

* Informatiegesprek voor ouders. Kennis maken en uitleg over de bijeenkomsten. (45 min)

* 8 bijeenkomsten van 1 uur voor de kinderen waarin iedere keer een ander thema behandeld wordt. Ieder kind krijgt zijn eigen boekje waarin hij/zij werkt. 

* Evaluatiegesprek met ouders waarin we doornemen hoe het is gegaan en of er nog iets nodig is. (45 min)


Afhankelijk van het aantal aanmeldingen stel ik een groepje samen van max. 5 kinderenGezelligheid en een fijne sfeer staan voorop! Dat is voor iedereen de basis om je vertrouwd genoeg te voelen om dingen te delen met elkaar. Verder maak ik gebruik van verschillende werkvormen; spelletjes, tekenen, uitbeelden, verhalen etc. Zo is er voor ieder kind de mogelijkheid om zich te uiten op de manier die bij hem/haar past. 


Ik geef de trainingen aan huis, valkseweg 3 te Lith en in Uden bij d'n Office

KIES kan ook op school gegeven worden, informeer naar de mogelijkheden op de school van uw kind. 

Klik hier voor een artikel van het Brabant Dagblad over de samenwerking met een Udense school. 


Mocht u inschatten dat het voor uw kind te spannend is om in een groep deel te nemen informeer dan naar de mogelijkheden voor een individueel aanbod!

Kosten

325,- per kind excl. BTW.
Mochten we tijdens het evaluatiegesprek samen tot de conclusie komen dat er nog meer nodig is kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Copyright 2019   |   Valkseweg 3  |   5397 AP  Lith   |  06-48204382   |  info@karlijnvanheck.nl  |  www.karlijnvanheck.nl